Heippa vaa Joulupukki!

Mite son Sulla vuos kulunnu? Lahajoja tehesä ja harkitesa? Ja tonttuin työvuoroja suunnitellesa? Meiläki non käyny akkunoista kurkkimasa. Mollaa näjetty! Oisko mahollista Sun sanua sille, kekä niistä tonttuista ajjaa moottorikelekalla, että ajasi öisseen aikkaan vähä kauempana talosta? Akala meinaa kauneusunet häiriindyä. Muuton on mukava, ko se siinä pöritsellee. On helepompi tallustella kotipellolla kon kelekkaura.


Mite on, olekko tietone, jotta molemma muuttannee kortteeria? Ei tokikaa täältä Rukista mihkää, vaa sieltä Yövartijjantien kotua tänne Mertakujale. Olis hienua, jos meitän lahajat tulliis tänne eikä sinne, ku sielä assuu joku ihan muu.

Sitte meilä on alottannu kesäkuusa uus toimenhaltijjaharjottelijja. Son samasta toimenhaltijjavälitystoimistosta ku tuo Ossi. Akka harrastaa sitä nipotismiä ja ottaa ylleesä toimee vaa tuttuilta välittäjiltä. Tätä uutta sanottii sen entisesä toimipaikasa Lunaksi van meilä sittä tuli Laina. Taipuu Akan suuhu somemmi. Ninettä, josson Lunalle kotipellon tuole puolen tulosa jottai, nii kannattaa jättää tälle meijjän Lainalle.

Mollaa kyllä onnistuttu melekolaila, lähestulukoon, isolla rosentilla olleen kilttinä. Kaikkee pientä on tieten sattunnu, muttei mittää isompaa katasroovia.Ja minkä Laina on teheny, net mennee jäläkijättösen ohojeistuksen tilliin.  Akan syntilistalla on ne entiset kirroilu ja karjunta.

Ja sitte siihe asjaa eli lahajatoiveissiin:

Akka tartteisi opikseluintua ja posetiivista asennetta. Tuo iha nii palijjo ku Sulta van liikennee. Kaikki tullee varpilla käyttöön. Sillon Akala kuulema menosa joku vaihteluvuosi. Memmä tiijä mitä se tarkottaa! Mei kylloo aateltu vaihaa sitä kehenkää. Kannattas varmaa pittää sille jonkusortin kehityskeskustelu. Samalla voisit vinkata tuosta nappulain annostelusta, jotton liika nirkosetsi  tai vaa tuua sille isomman mitan. Met voimma huolehtia entise hukkaantumisesa ni säästyy Sin aikas tähellisempään. Ja sitte Akkale olis hyvä tuua puuhällän lämmitysopas, ninettei meijjän envuonaki tartteisi seisua satteesa naapurein naurettavana, ku sisällon nin sankka savu, jottei sekkaan sovi. Kirppariltaki otsettu opus kelepaa.

Aattelimma toivua yhteisvastuullisesti kaikille ommaa petiä. Moomma huomannee nämät kaks Akan ostammaa erinomasiksi. Näittei vaa oo ku kaks ja met tarttisimma kuus. Voisikko tuua nelijjä lissää nin meillois kaikilla oma? Mieluummin tuota kaksostenvaununkoppa-mallia. Son palijjo pehemiämpi reunosta. Tuo muovikaukalo on nin liinilline. Jossei Sulloo varastosa, nii  ei toimita ruveta tonttuin rehkii ylitöitä. Tuo vähitellen. Iha mite vaa son Sunle kätevin!

Lelu- ja luupuolella meillon ikune vaje. Niitä tuppaa kulumaa! Ja Manttaalitien Miehille kansa. Ja Olkalle. Olka tartteisi myös oman joulukortin, ku Akka ei anna sen ajjaa autua iliman. Sitte toivosimma jällee uutta Possu-Ressua. Entine on ihan risa ja käyttökiellosa vaikkei siittä sisustuskalut tu ulos etes palijjoo. Aattona olliis kiva, jossolis jottai pientä hiukopallaa ylimääräsenä ja isolla annostuksella. Vaikka kinkkua.


Meile on, rakas Joulupukki, tulosa ilonen jouluperhetapahtuma. Paju käväsi lempimälomalla Ossin Iskän luona ja Ossi saa usiamman sikson tai veikan tuosa hujakoila tai vähä aikusemmin. Akka toivos, että net syntysi virka-aikana ennen aattua ja olisivat terveitä ja pulskia. Onko Sulla mahollisuutta vaikuttaa tämmössee asjaan? Josson nin oliseisi erinomasta ku saatasssii pulskia joulupentuja sopivasamäärin enne Joulua.

Ukko tartteis uuven auton. Sen vanaha on kokonaa särki ja ajokelevoton. Jäämmä iliman Ukon kuulusaa vattahierontaa ja son murheellista. Sekä paikat ruppee repsottaan ku Akale ei voi antaa sen enämpi sahhaa ku porraakaa hyppysii. Son kohta reikiä joka seinäsä, jos tuo työkaluja saap. Ku Ukola ei oo autua nin nei pääse Manttaalitien Miehekkää meile kylästelleen. Pietu tuosa vänkää, jottei soo iso menetys van sittei tartte kuunella. Jossei sulloo sopivaa autua Ukolle nin vie sille villasukat. Lämmin son sekkii ajatus!

Jos Sunsta tuntuu, että näitä toivomukseja on liikaa tai et iha kerkijä tuomaa, nii memmä pahastu, jos tuot vähitellen ja pitkin vuotta. Sei ole nin tarkkaa. Met ossaamma arvostaa ajatusta! Ja ens vuona on kokonaa uusi Joulu. Kerkiää sillonki.

Muistatha, Joulupukki, olla taase varovaine sielä liikenteesä. Nouvata talavirajotukseja ja pijä turvaväli. Onha kaikilla porroila heijastin?


Rauhallista Joulua ja Upiaa Uutta Vuotta täältä Ruukista! Ja terveisiä Muorille!

toivottavat:

Käpy, Kerttu, Laina, Paju, Ossi ja Pietu

PeeÄssä. Jossoot Verokarhun kansa puhheisa, nin, sanokko sille, ettei anna Akale nin palijjo palluutusta. Pietun pallerot on taase vaarasa.