Joha nyt on markkinat ja Runeberkki!

Sanelin Akalle pitkät rimpsut tekstiä tiistaina ja koko kirjuutus hävis johonki tai sitte Akan sormet oli taas ymmärrystä nopiammat.TAI joku sensurroi meitän blondien kirjuutuksia.Olenko siis karvanvärisyrjitty?

No joka tappauksesa:

Maanantai aamu alako ihan tavallisesti hihinalenkuralla ja sitte saatii evästä. Akka laskia lorruutti palijo vettä ja huomasimma sen raahaavan vesileiliä ja kylymälaukkua autoo kohti.Son sen varma merkki jotta lähemmä mökille.Mökki on Papinjärvelä Oulusalosa ihan lentokentän lähtöpääsä.Ukko ja Akka on vuokrannee sitä Härkösiltä ainaki kymmene vuotta.

Aiheutu ylleistä hälinää ja panniikkia.Akka kokkeili pukia meile valijaita ja Ossi autto nii torhakkaasti,että Pietulta meinas kärvähtää käämit.Joutu murahtaan.Jotenki selevittii autoon iliman sen suurempaa verenvuotatusta.Matkalla ehittii haukkua parit puudelit jokka iliman luppaa käytti ylleistä tietä ja yks moottoripyöräilijä,joka meni meistä ohitte.Muuton ei tapahtunu tavllisuuvesta poikkiavvaa.Paitti että Akka kirroili vähän vähemmä ja ajo liika lujjaa.

Uimarannan kohalla ruvettii perinteisesti huutaan.Ossi kansa vaikkei tiennykkää miks.Ei vaan halunnu erottua porukasta.Määkää en tiiä miksi siinä kohasa aletaa kilijua.Nii vaa tehhää.Käpy sannoo että Lyyli olis tienny vaakku son vainaa nii ei oikee voi kysästä.

Mökin pihala sienet oli teheny maistanousemuksen.Niitä oli joka paikasa ja joka toisesa kansa.Kierähettii niisä kypsemmisä ko Käpsy toimitti että nii ovat hyvvää turkiste hoitoainetta.Käpy on kyllä noppein kierähtäjä minkkä tiiän.Son täsä luonnonlahajakkuus ja seljällää alta sajasosasekunni.Akka huus eieitä nin että naapurikki kuuli kymmenien kilometrien sätteelä ja puhu taas sitä kirosannaa.En ilikiä toistaa.Kammottavvaa kuunnelttavvaa oli se.

Lähimmä taas piuhalenkille ja samala kattottii ketä naapureita on mökillänsä.Rannasa Kyllin piipusta nous luppaavasti savu van  Kylliä ja Roita ei näkynny.Moon iha leetana siihe Roihi.Son kultasennoutaja ja aivan ihana.Lähtisin sen mukkaa millon vaa.Akka sannoo sitä vanahaks hörökorvaks.Roisa on sitä iäkkäämmä herrasmiehen sarmia.

Akka lennätti meitin sisälle,sytytti takkaan tulet ja purki tavarat autosta.Sitte se pakkas Ossin kainaloosa ja toimitti että pittäähä pentu naapurille esitellä.Ja minkätähen pittää?Haluaisin vaa tietää.Jo ne tuon rääpälee ehtii tavata.Palijo tärkiämpää olis ollu mun päästä tärskyile Roin kansa.Akan takinhelema vaa lepatti ko se juoks rantaa. Ihimiset poris meleko pitkää ja Ossilla oli ollu tylsää.Roi ei alakanu sen kansa millekkää ku son vielä nuin olemattoman kokone.Mallassämpylääkää se ei ollu saanu mikä on vaa hyvä.

Lopun päivää Akka touhus pihalla ja Ossi sai juosta ominee.Sannoin Kävylle,että sen pittää opastaa tuota Ossia paremmi ko ei se ymmärrä ees lähtiä vasaran paukutukse perrää kattoo onko talakoo miehille tarjoilua.Pölijä mikä pölijä.Kyllä sen verta pittää naapurista huolehtia!

Illalla selevis ettei mökille jäähäkkää yöks.Eikö mökkireissujen pittuuvestä määrätäkkää elläinsuojelulaisa.Jos ei,nin ehotan lakimuutosta ja mökkillä olon vähimmäisajaks kahta yötä ja samala vois säätää kansa että koirain kuuluu olla mökilä vappaana.Tai ettei ainaskaa mikkää kierähys ihanuuksisa saa estää reipasta ulukoilua.

Akka lenkitti meijät taasen,pakkas autoo ja toi kaupunnii.Olimma hilijaa ja syvän järkytykse valasa.Paitti Ossi joka nukku.

Paju