Morgens!

Son taase Joulu tulosa. Tämon tämä Joulupukile kirjee vässäämine jääny vähä viime tippaa ko Akala olee olenu mahataudi eli vattalenssu ja son istunu ahkeratsi huussisa pää ämpäreesä. Hyvä jottei hilijastutta koko Joulusta.

Mietimmä tosa porukalla, jotta mitä tarttettais tai mikkolis kivvaa vaikkei nytte justiisa tartteisikkaa. Maaliman rauhaa ei taijeta saaha tänäkää vuonna, eikä kaikillensa etes hyvvää tahtua. Ninettä täsä set tullee:

RAKAS JOULUPUKKI!

Jos out kalenterijas seurannu,olee taase se aikka vuojesta, jollon sun tarttee tulea meilekki kylästelleen. Mei tiä onko tontukkeet ollee tarkkona täälä Ruukisa nin päätimmä kertua,jotta olemma ollee kokolaila meleko kilttejä lähes hela vuojen. Kaikkee pientä tieten o sattunnu ja tekenetty muttei tapotahallaa ja Akka olee osan kätsittänny väärin.

Vähä oletaa Akan kiellosta huolimati haukkuttu ja hintsusti reuhattu. Iha vaa tervehtämistarkotuksesa taikka ohjeeski ja opastukseksi ( Ninko lumisattee jälistä opatsettii sitä aurra-autua, että elä aja pääle ja tähä tartteisi hiekkaa ettei Akka könähä tänä syssynä) taikka vaa elämise riemusta. Ja naapurit haukkutaa ainna hyväski! Tervehtiihä Akkaki niittä.

Akkaa oletaa muistettu auttaa joka käänteesä vaikkei set sitä aina olekkaa älynny. Mollaa pyöritselty kulumeja polstereista ja mattoista ja avustettu muutonki sisustuksesa ko Akallei ole oikkee tuota makuva. Nin ja moletaa kiskottu sitä oikkee urakalla oikeesee suuntaa ko son yriddäny eksyä tahi kulukia muuton väärää suundaan.Kenkejä ei olla tuunattu tänä vuona ollenkaa. Eikkä puhelimeja. Taluttimija olee meneny pari mutta non nin kuluvaisija.

Akan tekemissii mei nytte puututa. Saapi tunnustaa ite jos haluaa mutta kannattas kuitenki huomauttaa sille siitä kirosannoin käytöstä ja ylleisestä pahantuulisuuvesta. Voisko siittä tehä simmose posetiivise optikkoluonteen ens vuojeksi? 

No sitte nämät lahajatoivomusket! Mei laiteta tähä nytte niitä tavalliseja ninko luita ja makustelupaloja.Net Nää ällyyt itekki tuoja.

Pajun toivveet olee ainna yhtä hangalat.Se toivosi, ettei olis ukkosta ja koveja äänejä. Ja lumen ei tarttesi puota katolta rymitselemällä ja roskisten kansien paukkuva. Uuven Vuojen se halluisi peruttavaski rakettein osalta. Ja Akka saisi pysyvä kotonna sensijjaa jotta lähtee arkiaamusi tohinala töihi. Totteuttamiskelevottomija paitti ehkä toi Akan työjuttu. Jos tuot Pajulle vaikka uuven koltun.

Kerttu ei tiä, mitä halluis ko kaikkee tekiseisi mieli ja mittää sei varssinaisesti tartte. Porukala arveltii, jotta uus Possu-Ressu tulis kuitenki tarppeesee. Entisestä pursuvaa sisälmysket pihale ja sittei voi ennää peseä. Kerttulin mielestä Possukka olee iha kunnosa ja sittei pijäkkää jatkuvasti luttuuttaa. Mutta jos kuitenki Kerttulille Possu.

Pietula oliseisi toiveesa muistinmenestys Akale siihe palleroinpoitso-osastolle. Ja makustelupalastenanto-osastole myöski sillai että sei muistaisi ollaako saatu vai ei ja antaisi sitte uuvet, ko ei muitsa. Eikoo hyvä kaikkeja hyövytttäva toive! Pietu kyllä tartteissi uuvet valijjaat ja maholisetsi myös hihinan.

Käpylile riittävätsi vatsahierondaa ja korvain hypitselyä. Ja oma sängy ko Akan nykyne olee nin kapija, jottei siinnä pysty levyttään ko pitkittäin. Roikkuu pää tahi hänä pahasti, jos yrittää. Lunta saisi myös tulea enämpi, että pääsiseisi sukeltelemaa.

Ossi toivos, että se kuonopanta meniseisi hukkapiiloon lopullisesti. Eikä löytys ennää ikinä! Muuton se tykkäsi ko olis rauhhaa ja rakkautta kera karevein. Olka voisi muuttaa meile. No, jos Ossi saisi vaikka ihan oman Possukkan.

Voitto ja ManU sanos telepassiyhteyvesä,että heile käypi mikä vaa, minkä Nää, Joulupukki,katot sopivaski. Kuha et kovasti mene tuhlaamaa, vähempiki piisaa. Akale ja Ukole mei keksitty mittää. Vaikka tartteekoha net ko net ossaa käyvä hakemasa kaupasta ite.

Ajele Joulupukki varovatsi Aattona ko sielä voipi olla enämpi luikasta. Muitsa se kelivara ja heijastin.

Jouluva ootellen,

Pietu, Paju, Kerttu,Käpy ja Ossi sekä telepassissa Voitto ja ManU