Syksysatteine HERNE täältä Rukista!

Akka ilimotti täsä erräänä päivänä,että hämpä vaihaa töipaikkaa ja meistä tullee siten rassilaisija.Paju panikeeras välittömätsi,juoskenteli rinkiä sisätilloisa ja kilijahteli,että hän sittei ainaksaa muuta eteläisee Ameriikkaan.Siellon kuulema kissakki vasikan kokoseja ja kalat mutustellee nautaelläimejä aamupalaski.Ja sielä pittää haukkua ulukomaaski kute portukaaliski,epsanjaksi taikka saksaksi.Eikä täsä nytte kerkiä opettelleen ko nuin viimetipasa ilimotettaan.Met muut kattomma ku ylen hämmästyneinä ko blontilla suttas.

Käpy sitte viimen älys,että Paju-parka kuvittellee,että Akka on lähösä Rasilijjaan (etteen herrasväin pee) töihi ja tietusti sitte Pajulta,että onko tullu taas katottua luontotokumenttia luvata ja keskenää.Jouvumma porukalla seleventämmää muutameja asjoita:

1.Mei muuteta mihinkää vaa asutaa ihan täälä kotona ja Akka käypi Raahesa töisä.RAS on sen sairraalan lyhenne,joho Akka mennee.Sillei oo mittään tekua Rasilian kansa.

2.Mitä sitte,jos vaikka Rasilijasa kissat (tarkotettii niitä leparteja panterilla-kissoja van puhuttii pelekästää kissosta,ettei Paju enämpää hämmenny)onki vasikan kokoseja.Niittei asu koto-Suomesa paitti elläintarhasa.Eikä aina sieläkää.

3.Annetaa eteläise Ameriikan kalojen vaan syyä nautaelläimejä,jos niilä kerta on näläkä.

Lopuski kielsimmä Pajulta kaikkien luonto-ohojelmien kattomisen tölläristä iliman valavontaa ja sillonki vaa turvalliseski tojettuja uusintoja. Pajula meinas kärähtää käämit.Häntä oli johettu törkijästi harhaa ja suorastaa huijattu ja sitte se antos meile selekää ihan kuulema van jonku kuuriosideetin vuoksi.Ei kato Paju kulttuuriohojeliakkaa keskenää näistä lähi.

Ettäs semmostä meilä!

Pietu