Hernestys kaikille! Ja Ossin Mumuile kansa.

Laajimma tännää siivoukse lomasa ohojeellise koiratoimenhaltijjan päiväjärjetsyksen sen ijanikusen Ossin päivän sijale. Ottakkaa käyttöö ja nouvattakka, jos tahotta. Tai tehkkää oma.

RUUKIN RÄYHÄIN PÄIVÄOHOJELMA KEVVÄÄLE

1. Herätää, ku päivä valakenee. Tai aikusemmin, jos on tarvetta tai Akala soi herätin. Jos vätystää, maataan pitempään. Aamijaiselle noustaan varmasti.

2.Kokkeillaan herättää Akka supisemalla ja puhaltelemalla korvaan, suutelomalla varpaksija ja polveja. Joskus voi nykästä korvakorukkeista hellästi. Jos Akkaa ei saaha noussemaan näilä herättimillä, rynnättää porukalla pääle askeltammaa ja tallomaa. Kiskottaa hiuksistosta ja pureksittaa varpaakynsejä. Vejetää peittua poisa päältä ja viijää tyyny. Ääntä ei pijä pittää ko sillon se rupejaa kirroilee ja siitä häiriindyy naapureet. Akka noussee tai jää maata.

3.Lähetää aamulenkuralle. Ylleesä kahesa osasa sillai, että tennarit ( Kerttu ja Ossi ) enste ja sitte muut. Paitti, että Paju käypi aiva ekask takapihala tai muuton tekkee kamaluuskeja köökin laattijalle. Kolttuin pukemissee pittää varata rutosti aikaa, ku Akkaa joutuu nin kovatsi auttaan. Son meleko kömpelö aamusta. Kertulla meinaa usiasti unehtua, jotta tämmon hilijasta toimintaa. Ja Ossi mölisee seuroiks. Tervehittää äänekkäästi kaikki naapurrit kekkä sattuu silimimään. Ja muut kansa!


4.Saahaa palasta. Hyvän makusta van annoskoko nirkone. Akka juo kahavit, keittää ja syö aamupuuron. Lukkee lehen, jos on saanu hajetuski. Aamuhellimät.

5.Vappaata ohojelmaa, jos Akalla olee meno kauppaa tai kirijastoon tai muualle. Tahikka siivouksesa assisteerinkia. Puhtetöinä Kerttu ja Ossi ylleensä tuunaa jottain. Haukuttaan naapurin Sinikka, jos notkuu aijjalla. Ja varotettaa äänimerkkeilä niitä poikija kekkä kävelee Olkan ( kee) puolen aijjalla, että elekää puokko ko ootta nuin korkijalla. Jos varekset , hatakat taikka muut villipejot lenttää pihale varastaa meijjän luita, ajetaa tiehesä. Mitä ne tänne täyttää!

6.Iltapäiväromenaati. kato aamulenkki.

7.Iltane tarjoillaa. Ylleesä ruokalistalla lihhaa ja kapuloita. Maanantaisin saahaa munankeltuainen naturelli, sillontällön ( luje: IHAN LIIKA HARVON) maksalaatikkua taikka muuta makusampaa ninko porkamalootaa. Akkaki apeloi.

8.Otettaa ettonneet. Akkaa kattoo telekkaria ja värkkää jottain tai roikkuu netisä. TAI joskus saa mielenhäirön ja rimmaamisvimman.

9.Lähetää iltalenkuralle kahesa eräsä joko Olkan kansa tai iliman. Jos pääsetää Olkan kaa porukasa menetää rantapuskaan ja Olka tailaa karvoja korveja ja reenaa Kerttulin juoskua tulevija näytelmijä varte. Kakkossatsilla on tylsempää. Net lontustaa millon mihinki ja takasi.

10.Rentua olleilua. Jos Akala meinaa meneä tuo käsitöitten teko ylettömmyyksii, menetään vieree, tassutettaa ja näytettää surkialle. Jossei älyä, annettaa äänimerkki ja vaajittaa hellimää. Loikoilua tahi luunkaluntaa.

11.Käyvvään öypuule. Päätettään sänkynvahtimajärjetsys. Nahistettaa jos olee aihetta.

12.Akka sammuttaa valot.